четвъртък, 13 август 2015 г.

четки за грим Iconic

Здравейте, днес ще си поговорим за четките за грим. Като професионален гримьор държа на качеството им и съм безкрайно взискателна към това с какви четки работя. Наскоро попаднах на страницата boxybox във Facebook и се натъкнах на четките на iconic. Никога не съм била фен на онлайн пазаруване то, особено когато става въпрос за четки, но реших, че ще рискувам. Четките на снимка изглеждаха много хубави.


Марката разполага с 2 сета четки, едните за лице, а другите за очи. Аз поръчах и двата сета като, ако трябва да съм максимално откровена този за очи е по-добър. 

Мога да кажа, че са абсолютно същите като на снимките без никакви разлики. Комплектът за очи съдържа всички четки, които са ви необходими за създаването на един добър грим. Разполага с четка за опушване, няколко за преливане, така наречената "pencil brush", четка за очна линия и други. Всички те са перфектни, перат се лесно, меки са и бързо може да се нагодите с тях. Единственото, което не ми харесва е, че нямат много добра четка за разнасяне на сенки по целия клепач, но да кажем, че всяка една жена си има такава. Някои от тях обаче имат проблем със захващането за дръжката, тоест усещах, че много лесно могат да се разпаднат на 2 части, което не е никак добре имайки предвид цената им, за която ще си поговорим след малко. 

Относно сета за лице, честно казано можете да си намерите много по-добри четки за лице, например тези на Real techniques за лице са чудесни. При четките на iconic срещнах основния проблем, а именно "косопада". От четките за пудра, които са сложени в комплекта веднага започнаха да падат малки косъмчета, което е по-досадно дори и от големи косми. За щастие лека полека започнаха да спират да падат, но все пак не е приятно. Четката за руж в комплекта обаче е уникална. Мека, заема точното място както за руж, така и за бронзант или контур. Като цяло четките им с изкуствен косъм в този комплект са доста по-добри от тези с естествен. Stippling четките им също са много добри и се мият супер лесно, което е предимство. 

Като цяло това е впечатлението ми от тези четки, разбирам се с тях, добри са както за професионална употреба, така и за домашна. Моят съвет е да си вземете комплекта за очи, продават се поотделно, което също считам за плюс. Цената на двата сета ми излезе 75 лева, но хванах някаква промоция. 

Надявам се постът да е бил полезен за вас и до скоро! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар